Întrebări frecvente
Ce format au ședințele de psihoterapie și cât costă?
Lucrez atât online, cât și la cabinetul meu din București, iar uneori fac și vizite la domiciliu, în funcție de situație.
Sesiunile individuale durează aproximativ 50 de minute, cu excepția cazului în care stabilim de comun acord o altă durată. De exemplu: jumătate de sesiune sau sesiuni duble, pentru intervenții de cuplu sau de familie. În viitor voi organiza și sesiuni de grup cu durată variabilă, între 2 și 4 ore.
Psihoterapia are în general rezultate bune dacă ritmul ședințelor se menține săptămânal. În funcție de caz, pot recomanda uneori și o frecvență mai mare sau mai mică.
Costul ședințelor variază între 200 și 300 de lei, în funcție de tipul serviciilor solicitate. Păstrez permanent un loc cu reducere pentru studenți și un loc gratuit pentru persoanele care fac parte din grupuri vulnerabile. Scrie-mi dacă ai nevoie de o astfel de reducere, iar dacă acele locuri vor fi deja ocupate, poți intra pe lista de așteptare sau îți pot recomanda alte resurse gratuite.
Oferi ședințe decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate?
Momentan sunt un furnizor neafiliat la rețelele de servicii oferite de Casa de Asigurări de Sănătate, prin urmare nu pot oferi ședințe decontate. Totuși, pot recomanda alți psihologi sau clinici care lucrează cu Casa dacă îmi scrii un mesaj despre nevoia ta.
Cum se face plata ședințelor?
După fiecare ședință efectuată vei primi o factură electronică pe care o vei putea achita în termen de 7 zile prin transfer bancar sau în numerar la cabinet.
Când se termină psihoterapia?
Fiecare proces terapeutic este diferit, iar scopul meu este să ofer oamenilor sprijin atâta timp cât ei mi-l solicită. Unele persoane aleg să construim o relație de lungă durată, alte persoane decid să ia pauze și să revină doar atunci când condițiile lor de viață se modifică sau dacă apar circumstanțe care le stimulează nevoia de ajutor extern.
Mă bucur întotdeauna să primesc vești de la clienții anteriori, indiferent cât timp a trecut, deci dacă vrei să revii pentru o programare sau doar să-mi lași vești despre tine, îmi poți scrie oricând un mesaj.
Unde pot găsi mai multe resurse gratuite?
Dacă te afli într-o situație de urgență poți suna oricând la 112 sau la sau să mergi la cel mai apropiat spital. De asemenea, 119 este numărul unic destinat semnalării cazurilor de abuz, exploatare, neglijare a copilului.
Helpline destinat victimelor violenței domestice, discriminării pe criterii de sex și traficului de persoane: 0800 500 333
Helpline anti-anxietate gratuit DepreHub: 0374 456 420
Alianța Română de Prevenție a Suicidului: 0800 801 200 (apelabil vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul 19:00-07:00). Pentru consiliere în situații de criză suicidară poți trimite un email și la sos@antisuicid.ro
Telefonul Copilului: 116 111 Apelabil de luni până vineri între 10:00 – 20:00 din orice rețea, fără prefix.
Telefonul Vârstnicului: 0800 460 001
Camera de Gardă - Psihiatrie adulți – Spitalul Obregia din București: 0770 415 316
Camera de Gardă - Psihiatrie pediatrică – Spitalul Obregia din București: 0770 432 192
Centrala telefonică Spitalul Obregia din Bucureși, luni-vineri 08:00-16:00: 021 332 04 11
STOP FUMAT – telverde apelabil gratuit din orice rețea: 0800 878 673
Pe SanatateaMintala.ro poți găsi mai multe informații care pot să te ajute să înțelegi tulburările de sănătate mintală, cum poți să îi ajuți pe cei care se confruntă cu ele și cum poți să contribui la reducerea stigmei în acest domeniu.